40 dag mladih mahuna ili zrna boba, 1 glavica luka, 2 češnja češnjaka, po 1 korijen celera, pastrnjaka i mrkve, 1 kriška korabice, peršinovo lišće, 100 g pužića ili slične sitnije tjestenine, 2 žlice pirea od rajčice, 1 žličica začinske soli, mediteransko bilje: listić kadulje, ružmarina, lovora i sl. po želji, maslinovo ulje, sol, papar, ribani paški sir
Mahune i zrnje boba blanširajte 3 minute, pa ostavite da se ocijede. Nasjeckani luk popržite na maslinovu ulju na laganoj vatri, dodajte korjenasto povrće nasjeckano na kockice i zgnječeni češnjak, pa pirjajte dok sve ne omekša. Uspite blanširani bob, podlijte povrtnim ili goveđim temeljcem i kuhajte pokriveno sve dok bob ne omekša. Dodajte tjesteninu i pire od rajčica, začinsku sol i mediteransko bilje, pa kuhajte još petnaestak minuta. Poslužite vruće, posipano sjeckanim svježim peršinom i ribanim paškim sirom.