22 ožujka, 2012

Piletina i riža s umakom od granadilje

Za četiri osobe pripremite 4 odreska pilećih prsa bez kostiju, 2 žličice maslaca, sol, papar, 1 žlica šećera, 6 žlica soka od ananasa, 1 žlica limunova soka, kaša i sjemenke od 4 velike granadilje.

Pileće odreske potucite, posolite i popaprite. Ugrijte ulje i 1 žličicu maslaca, pa pržite piletinu oko 4 minute sa svake strane, odnosno tako dugo dok sredina više ne bude ružičasta. Odložite na topao pladanj i prekrijte folijom da se ne ohladi. Odlijte suvišak ulja iz tavice, dodajte sok od ananasa i limuna, pa ugrijte na laganoj vatri. Dodajte šećer, maknite s vatre, umiješajte kašu od granadilje i preostali maslac. Piletinu složite na kuhanu rižu, prelijte umakom i odmah poslužite.