četvrtak, 22. ožujka 2012.

Piletina i riža s umakom od granadilje

Za četiri osobe pripremite:
4 odreska pilećih prsa bez kostiju
2 žličice maslaca
sol, papar
1 žlica šećera
6 žlica soka od ananasa
1 žlica limunova soka 
kaša i sjemenke od 4 velike granadilje

Pileće odreske potucite, posolite i popaprite. 
Ugrijte ulje i 1 žličicu maslaca, pa pržite piletinu oko 4 minute sa svake strane, odnosno tako dugo dok sredina više ne bude ružičasta. 
Odložite na topao pladanj i prekrijte folijom da se ne ohladi. 
Odlijte suvišak ulja iz tavice, dodajte sok od ananasa i limuna, pa ugrijte na laganoj vatri. Dodajte šećer, maknite s vatre, umiješajte kašu od granadilje i preostali maslac. 
Piletinu složite na kuhanu rižu, prelijte umakom i odmah poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar