Što je luk zreliji, to je veći udio suhe tvari, pa se bolje i dulje čuva.
Lukovice kojima ste odstranili stabljike čuvajte u plitkim letvaricama, košaricama, vrećama ili sandučićima u tanku sloju, ne debljem od 30 cm. Smjestite li luk i češnjak na police, oko njega struji zrak pa se bolje čuva.
Za skladištenja, lukovice redovito pregledavajte i prebirite, osobito ako ih je mnogo. Najpovoljnija je temperatura za čuvanje lukovičastog povrća -1°C do +2°C. Češnjak i luk neće stradati zimi ako temperatura u prostoriji ne bude niža od -3°C.
Za skladištenja, lukovice redovito pregledavajte i prebirite, osobito ako ih je mnogo. Najpovoljnija je temperatura za čuvanje lukovičastog povrća -1°C do +2°C. Češnjak i luk neće stradati zimi ako temperatura u prostoriji ne bude niža od -3°C.
Čak i ako se malo smrznu, ne dirajte ih, već ostavite da se postupno odmrznu i posve obnove svoju kakvoću.
Nema komentara:
Objavi komentar