Za pripremu bombe od kestena za 4 do 5 osoba potrebno je 1 kg kestena, 2-3 dl mlijeka, 20 dag maslaca, 8 dag čokolade za kuhanje, 15 dag šećera i 1 vrećica vanilin šećera. Ogulite vanjsku ljusku kestena pa ih kuhajte dok unutarnja kožica ne omekša. Kesteni su još tvrdi pa ih je lako guliti, no moraju cijelo vrijeme biti potopljeni u vodi. Očišćene kestene kuhajte u mlijeku dok se posve ne zgusnu pa dodajte šećer i vanilin šećer. Još malo kuhajte da se rastopi šećer pa vrlo gustu smjesu propasirajte. Kad se dobiveni pire ohladi primješajte 15 dag maslaca pa oblikujte polukuglu na tanjuru za tortu. Ostavite je da odstoji preko noći u hladnoj smočnici ili u hladioniku pa sutradan prelijte ocaklinom od čokolade. Pripremite ju tako da čokoladu za kuhanje rastopite na laganoj vatri uz dodatak 2 žlice šećera i 2 žlice vode. Kuhajte dok se ne zgusne, umiješajte preostali maslac te pažljivo i polako prelijte bombu.