35 dag pasiranih kuhanih kestena
20 dag šećera
5 jaja
7 dag naribane čokolade
1 dl mlijeka
15 dag maslaca
Pomiješajte šećer, jedno cijelo jaje, 4 žumanca, naribanu čokoladu i 15 dag pasiranih kestena pa lagano umiješajte snijeg od 4 bjelanca.
Ispecite u tepsiji veličine 34 x 24 cm pri temperaturi oko 180°C.
Pečeni biskvit izvadite iz tepsije i ohladite na rešetki pa ga razrežite na dva dijela.
Preostalih 20 dag pasiranih kestena prelijte kipućim mlijekom, umiješajte preostalih 10 dag šećera, a kad se malo ohladi dodajte dobro izmiješan maslac.
Nadjenite biskvit pa ga prelijte ocaklinom od čokolade pripremljenom od 8 dag čokolade za kuhanje, 2 žlice vode i 12 kocki šećera.
Ostavite kolač da odstoji nekoliko sati pa režite kocke i poslužite uz svježe tučeno slatko vrhnje.
Nema komentara:
Objavi komentar