750 g cikle, po mogućnosti što sitnije
4 lista lovora
15 cijelih zrna pimenta
15 klekinja (bobica borovice)
4 žlice ulja
1 žlica senfa po želji
sok od 1/2 limuna
3 žlice vinskoga octa
bijeli papar
1 1/2 žličice šećera
2 male crvene jabuke
2 mala kisela krastavca
1 mala glavica crvenog luka.
Odstranite listove i korijenje, pa ciklu dobro operite.
Lovor, piment i klekinje stavite u malu platnenu vrećicu, pa skupa s vrećicom kuhajte u ½ litre posoljene vode dok ne zavrije.
Dodajte ciklu i kuhajte 15 - 30 minuta dok korijenje ne omekša.
Kuhanu ciklu potopite u hladnu vodu, oljuštite i narežite na ploškice.
Pomiješajte ulje, senf, limunov sok, ocat, sol, papar i šećer za preljev.
Nasjeckajte jabuke, kisele krastavce i luk, pa sve sastojke prelijte pripremljenim preljevom. Lagano promiješajte pa do posluživanja poklopljenu salatu ostavite nekoliko sati na hladnom.
Nema komentara:
Objavi komentar